Usluge

Medicinsko osoblje

Tim lekara i medicinskog osoblja vrše evaluaciju stanja pri prijemu kao i praćenje istog tokom celokupnog boravka klijenta u domu. Za sve specijalističke usluge angažujemo spoljne saradnike.

Socijalni radnici

Socijalna služba osmišljava individualne i grupne aktivnosti i organizuje društvene događaje, proslave praznika, rođendane, društvene igre, kreativne radionice.

Nutricionista

Pod nadzorom nutricioniste, kuhinja doma priprema tri obroka i dve užine, kao i poseban režim ishrane prema potrebi. Zdrava i ukusna hrana je imperativ u našoj kuhinji.

Medicinske usluge

Ističemo da naša ustanova poseban akcenat stavlja na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove, mada često i više od toga), a koje vodi i kontroliše tim lekara i medicinskog osoblja i koje obuhvataju evaluaciju stanja pri prijemu kao i praćenje istog tokom celokupnog boravka klijenta u domu. Pružaju se i prate usluge merenja krvnog pritiska, šećera, telesne temperature, EKG-a, plasiranje i sprovodjenje medikamentne terapije (unosa lekova), davanja infuzije, obrade dekubitalnih rana, plasiranje katera, itd. Za sve specijalističke usluge, uz nadzor domskih lekara i medicinskog osoblja, organizuju se pozivi lekara specijalista ili transport do zdravstvenih ustanova ukoliko je indikovano. Dom svojim korisnicima pruža i fizikalnu terapiju, kao i masažu. U slučaju medicinske indikacije dom obezbedjuje poziv hitne pomoći i prevoz do odgovarajućih zdravstvenih ustanova

Često postavljana pitanja

Smeštajni kapaciteti
Osobe sa invaliditetom
Društveni život

MIRNA STAROST U LICENCIRANOM DOMU

Večernje novosti, članak

„Više od godinu živim u privatnom domu za stare. Ćerka sa porodicom je u Nemačkoj i dom je za mene bila logična i najbolja odluka. Bilo mi je važno da smeštaj bude dobar, doktor i medicinski tehničari nadohvat ruke i da ishrana bude kvalitetna. Osim toga, bez problema mogu da mi dolaze rodbina i prijatelji, a i ja mogu njih da posetim. U domu imam svoj mir i potrebnu negu i, zaista, nisam se pokajao što sam ovde došao.“

Pročitajte ceo tekst

Promo video